Чергова претензія фермера до Мартинюка — дозвольте валютні рахунки!

1 серпня 2018 133 0
Анатоліяй Дідик, голова фермерського господарства «Врожайне»
Kurkul.comАнатоліяй Дідик, голова фермерського господарства «Врожайне»

Нинішнім українським законодавством заборонено відкриття валютних рахунків фермерам. Лише за умови укладання валютних контрактів. Але на думку голови ФГ «Врожайне», заступника голови Вінницької АФЗУ, Анатолія Дідика, має бути дозволено вільне відкриття рахунків в іноземній валюті. Про це він повідомив у коментарі Kurkul.com.

Так, без відкриття валютних рахунків фермери не можуть зберігати кошти у банках, щоб за деякий час накопичити певну суму. Тому, щоб не втрачати гроші від знецінення, власники господарств змушені одразу ж їх вкладати у своє господарство, щось купляти.

«Валютні контракти — це блеф. Я продавав по валютному, продавав просто дешевше, мінус ПДВ. Міг би просто продавати по гривневому, заплатити ПДВ і ті самі кошти залишилися б. Але поставили, що валютних рахунків не може бути у підприємства. Ця помилка суттєво впливає на фермерів. Ми не можемо відкласти гроші. Вимушені зразу ж їх відпускати, у щось вкладати, бо вони дуже девальвують», — пояснює голова ФГ «Врожайне».

Як розповідає Анатолій Дідик, зараз при необхідності вкладання коштів на підприємстві, доводиться продавати ту продукцію, яка на сьогодні є найдорожчою. Чи то кукурудза, чи то пшениця. Хоча, зізнається, це не правильно, бо багато коштів втрачається.

Про це більш детально читайте у блозі «АгроЕкспедиція Соняшник 2018. День 1. Вінницька область: Дашківці та Врожайне».

Виконано за допомогою Disqus