Протягнути вагони в «дотації Мартинюка» не вийшло

7 серпня 2018 197 0
Протягнути вагони в «дотації Мартинюка» не вийшло
Logist Today

Президент України наклав вето на законопроект № 7010 про запровадження «єдиного вікна» на митниці. Цим самим він перекрив можливість крупним агровиробникам отримувати часткову компенсацію за придбання вагонів-зерновозів. Про це йдеться у блозі депутата від «Самопомочі» Івана Мірошніченка.

У законопроект, який ні за своє назвою, ні по суті не стосується дотацій сільгоспвиробникам намагалися включити відшкодування за придбання вагонів-зерновозів, які можуть собі дозволити придбати одиниці.

«Вдумайтесь: фермерам, які перебувають на спрощеній системі оподаткування і платять єдиний податок четвертої групи, з бюджету хотіли компенсовувати вартість куплених ними….вагонів», — ідеться у блозі.

Варто зауважити, що сільськогосподарські товаровиробники, які є експортерами, та самі виконують весь ланцюг експортної логістики та поставки, забезпечують лише близько 20-25 % експорту агропродукції. А якщо взяти до уваги можливість придбати власний парк зерновозів у сучасних умовах, то мова може йти тільки про 2-3 гравців ринку, чим суттєво порушуються принципи і закони економічної конкуренції, а також засади рівного доступу до ринків і ресурсів.

Виконано за допомогою Disqus