Світовий попит на молоко зростатиме і далі — думка

19 вересня 2018 97 0
Світовий попит на молоко зростатиме і далі — думка
novomirgorod.com

IFCN прогнозує подальшу стабілізацію цін на молоко, оскільки попит на нього зростає швидше, ніж пропозиція за нинішньої світової ціни. Такий прогноз аналітики зробили за підсумками щорічної конференції IFCN, що пройшла в Італії. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

«Попит на молочну продукцію буде зростати швидше, ніж пропозиція. ІТ-рішення для більшої інформованості служитимуть молочної галузі, щоб визначити потенціал зростання сектора», — зазначив керуючий директор IFCN зазначив Торстен Хемме.

Представляючи довгострокові і короткострокові прогнози, аналітики IFCN відзначили, що зростання попиту на молоко до 2030 р. оцінюється в 304 млн т.

Для розвитку виробництва, необхідного для цього зростання, потрібно світова ціна на молоко більше $40/100 кг молока.

Ситуація на ринку молочних продуктів в 2019 р. буде сильно залежна від нюансів 2018 р., таких як аномалії погоди, що впливають на виробництво кормів, попит на імпорт молочних продуктів і зростання ВВП на душу населення.

Швидке уповільнення зростання світових поставок молока, що досягає близько 1,6% в серпні проти 3,1% в січні підтримало стабілізацію цін на молоко на рівні $35/100 кг.

Виконано за допомогою Disqus