Експерт розповів, яка техніка потрібна для правильного збирання силосу

21 вересня 2018 124 0
Експерт розповів, яка техніка потрібна для правильного збирання силосу
Kurkul.com

Щоб отримати гарний силос потрібно дотримуватися двох основних правил. Це правильно обрані культури та зібраний урожай на правильній стадії дозрівання. Про в інтерв’ю Kurkul.com повідомив одним із учасників семінару «Кращий британський силос, раціон ВРХ і практики доїння» експерт силосування, технічний директор компанії Kelvin Cave Ltd (Велика Британія) Енді Стжелецкий.

Він додав ще кілька передумов для заготівлі гарного силосу.

«Потрібно мати базове розуміння мікробіологічних і біохімічних процесів, які відбуваються при силосуванні. Застосовувати на зібраному врожаї науково рекомендовані консерванти. Заповнювати резервуар швидко, але тонким шаром (не більше 15 см) і дуже щільно! Запакувати так, щоб не було повітря, високоякісною кисневою бар'єрною плівкою і тримати резервуар герметично закритим протягом, як мінімум, двох тижнів. При подачі, виймати силос за допомогою обмежувача або затискного пристрою, щоб залишити його максимально утрамбованим і попередити потрапляння повітря всередину. Якщо ви все виконуєте правильно, втрати і відходи можуть бути зведені до абсолютного мінімуму», — розповідає експерт.

Також є певні особливості зберігання силосу. За словами Енді Стжелецкого необхідно використовувати силосні резервуари, добре утрамбовувати, ретельно герметизувати і уважно стежити за процесом відвантаження.

Для силосу фермер повинен мати певний комплект обладнання.

«Мінімальне обладнання: сучасна косарка, граблі та силосозбиральний комбайн із подрібнюючим апаратом, який відповідає розміру зембанку. Також знадобиться достатня кількість тракторів і причепів, щоб забезпечити безперебійне постачання силосної маси, і хороший навантажувач із професійним водієм», — зазначив експерт з силосування.

Він наголосив, що не можна обійтися без ущільнювача Silapactor. Він забезпечує максимальну щільність силосу та зменшує кількість палива, що використовується для ущільнення.

Виконано за допомогою Disqus