Індія відкрила ринок для українських яблук

5 жовтня 2018 438 0
Індія відкрила ринок для українських яблук

За результатами роботи багатьох вітчизняних відомств фітосанітарні органи Республіки Індія прийняли рішення про відкриття власного ринку для яблук з України. Про це повідомляє прес-служба Асоціації Укрсадпром.

Українські яблука вже  можна поставляти в Індію за умови дотримання встановлених фітосанітарних умов.

«Індійською стороною визначені особливі умови поставки українських яблук, з метою забезпечення належного фітосанітарного контролю, до яких відносяться особливі температурні умови постачання, зокрема витримка яблук до моменту відвантаження з України при температурі 0ºС впродовж 13 днів, що має бути зазначено у фітосанітарному сертифікаті», — ідеться в повідомленні.

За словами голови асоціації Дмитра Крошки, Індія може повністю замінити російський ринок збуту.

«Індія спроможна повністю замінити російський ринок збуту, який був основним для українських яблук до 2014 р., а також призведе до необхідності покращити технології вирощування і зберігання, що не вимагалось для російського ринку, оскільки термін транспортування до Індії складає близько одного місяця. Крім того, це призведе до розвитку морської логістики фруктів при експорті з України і дозволить суттєво збільшити товарообіг між Україною та Індією, враховуючи обсяг і істотно більшу вартість українських яблук, порівняно із, наприклад, зерновими культурами, які експортуються до Індії», — зазначив Дмитро Крошка.

П'ятий ювілейний випуск щорічного інфографічного довідника «Агробізнес України» за 2017/18 МР вже доступний в режимі онлайн.

Виконано за допомогою Disqus