Тиск на власників Ниви-2010 продовжується

5 жовтня 2018 279 0
Тиск на власників Ниви-2010 продовжується

Орендодавці земельних ділянок ТОВ «Нива-2010» написали колективну скаргу до Президента, Генпрокуратури, МВС, Кіровоградської ОДА, Прокуратури та Нацполіції Кіровоградської області. Вони зазначають, що орендар не виплатив кошти за землю за 2017 р. Про це повідомив співзасновник «Нива-2010» Олег Трибиненко редакції Kurkul.com та надав копію документу.

«Ми, законні власники земельних ділянок, що знаходяться на території Бережинської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області, звертаємося до Вас з колективною скаргою за захистом свої порушених прав, оскільки до теперішнього часу нам не виплачена орендна плата за користування нашими земельними ділянками за 2017 рік та існує велика ймовірність невиплати орендної плати за 2018 рік», — ідеться в документі.

Також у документі зазначається, що підприємство орендує землю з 2008 р. За цей час орендар жодного разу не переглядав розмір орендної плати у зв’язку з інфляцією, хоча це передбачено договором оренди.

Вони запевняють, що на їх земельних ділянках постійно перебувають озброєні люди, яких найняв власник Ниви Микола Трибиненко.

Скаржники вимагають негайного погашення заборгованості за 2017 р., виплати орендної плати за 2018 р. та відкликання усіх озброєних осіб, окрім правоохоронних органів.

За словами Олега Трибененка, ця скарга була направлена ще у червні. Він додав, що серед людей, які підписалися під скаргою, є такі, які не мають жодного відношення до «Ниви-2010».

Співзасновник господарства наголосив, що цей документ давали підписувати людям під виглядом «паперів за воду».

Нагадаємо, торік відбулося рейдерське захоплення господарства «Нива-2010» у с. Бережинка. На підприємство у супроводі приватної охоронної фірми «Борисфен» прибули представники дніпровського ТОВ «Торговий дім «Дніпромет». Вони зайшли на господарство і вивезли документацію, а справжньому власнику заявили, що він уже не господар. Тоді було оприлюднено інформацію, що права на «Ниву-2010» купили у белізького офшору, якому Микола Трибиненко нібито подарував господарство.

Державний реєстратор відділу Маловисківської міськради Володимир Руденко змінив перелік власників та адресу підприємства. Реєстраційні дії проводилися на основі протоколів зборів засновників «Ниви-2010» — Миколи Трибиненка та його синів. Нібито вони підписалися під даруванням 65% підприємства белізькому офшору.

Зареєстрований у Керчі представник офшору Юрій Бородкін одразу продав «Ниву-2010» дніпровському ТОВ «Торговий дім «Дніпромет». Договір дарування і протоколи зборів власників посвідчував нотаріус Кіровоградського міського нотаріального округу Олег Задніпряний.

У липні власники господарства отримали висновки експертизи СБУ щодо авторства підписів на договорах дарування господарства «Нива-2010». Експертиза підтвердила, що ні Микола Трибиненко, ні інші члени родини не підписували вказані документи.
 
 
 

Виконано за допомогою Disqus