«Фермерський мільярд» виявися фікцією — фермери Полтавщини

8 жовтня 2018 211 0
Василь Бурлака, голова асоціації фермерів «Відродження Полтавщини»
poltava.toВасиль Бурлака, голова асоціації фермерів «Відродження Полтавщини»

У Полтавській ОДА пройшла зустріч фермерів та влади області. Під час зустрічі голова асоціації фермерів «Відродження Полтавщини» Василь Бурлака наголосив, що розпіарена урядом програма «Фермерський мільярд – 2018» виявилася фікцією. Так, станом на серпень, фермери отримали менше 20 млн грн. Про це повідомляє panoram.com.ua.

Нагадаємо, ми запустили флешмоб #GoЗаАгроДотаціями і закликаємо всіх аграріїв підтримати його.

За його словами, програма передбачає підтримку при придбанні вітчизняної техніки. Фермер купує у підприємства техніку, а держава компенсує 40% її вартості. Але за словами Василя Бурлаки, у ХТЗ, наприклад, купити нічого.

Як результат, Кабмін не підтримав ані фермерів, ані виробників.

Він вважає, що ефективніше було б розподілити ці кошти через Український державний фонд підтримки фермерських господарств. Фермери мали б змогу взяти у держави кошти, придбати те, що їм потрібно з 30-40% компенсацією, і повернули б державі.

За словами Василя Бурлаки, те ж саме відбувається з кредитуванням. Банки не дають грошей фермерам без застави.

«Малому фермерському господарству взяти банківський кредит — велика проблема, тому що у нього немає застави. Банки хочуть під заставу сільськогосподарську техніку, а фермери Полтавщини саме її не мають, а лише хочуть придбати», — наголосив голова «Відродження Полтавщини».

Виконано за допомогою Disqus