Якість врожаю кукурудзи викликала занепокоєння в учасників ринку

23 листопада 2018 1089 0
Посіви кукурудзи
Kurkul.comПосіви кукурудзи

Учасники ринку зернових дещо стурбовані напередодні 2018/19 МР в учасників українського ринку зернових щодо показників якості врожаю кукурудзи 2018 р. Про це повідомляє Apk-inform.com.

«Причиною цього виступив той факт, що у деяких областях України сільгоспвиробники почали збирати вологу кукурудзу і аналіз проб зерна, відібраного з перших партій, нерідко показував наявність зерен, забруднених спорами грибів. У ряді випадків навіть наявність продуктів їх життєдіяльності — мікотоксинів (в зокрема афлатоксинів)», — пояснила керівник відділу зернових ринків ІА «АПК-Інформ» Ганна Танська.

При цьому вона зауважила, що проблеми мали точковий характер і по мірі просування збиральної кампанії ситуація з якістю кукурудзи почала поліпшуватися. Цьому сприяли посушливі погодні умови разом з високою температурою повітря.

«Наразі переробні та компанії орієнтовані на експорт відзначають досить активне надходження на ринок кукурудзи нового врожаю, при цьому нарікань щодо якості немає», — зазначила керівник ВЗР.

На думку експерта, підтвердженням слугує збереження знижувальної цінової динаміки на старті 2018/19 МР, попри високу конкуренцію між переробниками і трейдерами, а також активні відвантаження зернової з морських портів України.

Виконано за допомогою Disqus