На Харківщині розгорівся земельний конфлікт між трьома господарствами

26 листопада 2018 1569 0
На Харківщині розгорівся земельний конфлікт між трьома господарствами

На Харківщині три сільскогосподарських підприємства: ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Добрий господар», ТОВ «Фермер-Агро» та ТОВ «Щедрі лани Слобожанщини» конфліктують через спробу першого відібрати землі та урожай у двох підприємств. Про це повідомляє stopcor.org.

Нагадаємо, раніше «Добрий господар» звинувачував «Фермер-Агро» та «Щедрі лани Слобожанщини» у спробі захоплення урожаю.

Відомо, що у 2017-2018 рр. ТОВ «Фермер-Агро» та ТОВ «Щедрі лани Слобожанщини» уклали договори оренди земельних паїв з їхніми власниками на території Картамиської сільради Первомайського р-ну Харківської обл. — 1,05 га та 350 га відповідно. Договори оформлені згідно із законодавством, зареєстровані в Державному реєстрі.

«Розпочинаючи з серпня 2018 р., на вказані два фермерські господарства здійснюються системні рейдерські напади для незаконного привласнення врожаю, який засіяли та обробляли ТОВ «Фермер-Агро» та ТОВ «Щедрі лани Слобожанщини» і належить за законодавством даним товариствам. Також рейдери намагаються відібрати у цих двох товариств орендовані паї всупереч бажанню власників паїв», — ідеться в повідомленні видання.

Звинувачують у цьому директорку «СП «Добрий господар» Анну Камінську. Вони також наголошують, що фермерці у цьому допомагають УСБУ в Харківській області, окремі працівники прокуратури Харківської області, начальник головного територіального управління юстиції у Харківській обл., злочинні угрупування у вигляді 50-100 «тітушок», які періодично здійснюють силове блокування техніки, землі фермерів.

Юристи видання повідомили, що 20.09.2018 р. порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 (грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому), ст. 356 (самоправство), ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України стосовно представників ТОВ «Фермер-Агро» та ТОВ «Щедрі лани Слобожанщини».

Виконано за допомогою Disqus