Управління АПР стали бездієвими — фермер

7 грудня 2018 94 0
Управління АПР стали бездієвими — фермер
http://profkom.ua

Ініціативу управління агропромисловим розвитком та організації сільгоспвиробництва в Україні перехопили комерційні компанії, котрі виробляють с/г техніку, добрива, ЗЗР та надають інші послуги.

Про це в рамках спільного проекту Kurkul.com та  John Deere розповів голова ФГ «Врожайне» та заступник голови Вінницької АФЗУ Анатолій Дідик.

Читайте більше: Про агродотації з перших вуст: досвід фермерів Черкащини

«Ці компанії вивчають ринок, приїжджають до сільгоспвиробників, проводять семінари, тренінги, наради. І найчастіше керівники місцевих управлінь і департаментів АПР просто приєднуються до організаторів таких заходів, щоб тримати руку на пульсі», — розповів Анатолій Дідик.

Керівник ФГ «Врожайне» розповідає, що в багатьох районах залишилося мало промислових об'єктів, тож найчастіше основний тягар податкового навантаження несуть сільськогосподарські підприємства. Тобто адміністрації та управління сільського господарства існують саме за рахунок аграріїв.

«Якщо так розібратися, нині в районі «зверху» немає ніякого планування. Кожен фермер сам вирішує, що і скільки сіяти, кому та за якими цінами продавати свою продукцію. Тобто в таких умовах управлінню сільського господарства важко управляти чимось. Вони швидше стали як відділ статистики: просто вони констатують факти і більше нічого», — додав фермер.

Виконано за допомогою Disqus