Японія увійшла до лідерів-покупців українського ячменю

9 грудня 2018 485 0
Поле ячменю
Kurkul.comПоле ячменю

За підсумками липня-вересня 2018/19 МР Україна відправила на експорт майже 2 млн т ячменю, що на 37% менше показника за аналогічний період попереднього сезону (3,2 млн т). У трійці лідерів покупців — Саудівська Аравія, Китай та Японія. Про це повідомляє Apk-inform.com.

До традиційного імпортера української зернової — Саудівської Аравії, яка цього сезону закупила 62% всіх партій за період, у трійку лідерів увійшли Китай (16%) і Японія (6%). Крім того, Японія, за підсумками вересня зайняла другу позицію серед імпортерів, придбавши 11% всіх партій за місяць.

Загалом, за підсумками липня-вересня до Японії з України було експортовано практично 130 тис. т ячменю. Цей обсяг становить 12% від прогнозованого обсягу імпорту ячменю до цієї країни за підсумками 2018/19 МР, який оцінюється експертами USDA в 1,1 млн т.

Зрозуміло, що ця ситуація обумовлена складнощами постачанням ячменю в Японію з боку традиційного постачальника, Австралії, де у поточному сезоні прогнозується зменшення виробництва зернової на 12% і експорту на 11%.

Виконано за допомогою Disqus