Аграрні експерти оцінили роботу Мартинюка

10 грудня 2018 100 0
Максим Мартинюк
Максим Мартинюк

Третій рік поспіль експерти ринку оцінюють роботу прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та керівників ключових відомств. До цього переліку потрапив т.в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк. Про це повідомляє Фокус.

Нагадаємо, перерший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк призначений на посаду т.в.о. міністра а грарної політики та продовольства України. Про це йдеться у поставі КМУ №920-р.

«Оцінити ефективність роботи виконавчої влади ми попросили за 12-бальною шкільною системою. Після цього оцінки по кожному керівнику підсумовувалися і ділилися на кількість експертів. В результаті вийшов середньоарифметичний бал», — ідеться в повідомленні.

Цього року жоден чиновник не отримав оцінку «відмінно».

Діяльність Максима Мартинюка та міністерства оцінили у 7 балів.

Експерти відзначають, що в цьому році міністерство працювало не дуже активно.

«Воно зайняло пасивну позицію з ключових аграрних питань. Зокрема — питань землі, поліпшення транспортної логістики для агрокомпаній і експортерів, проблемам рейдерства», — зазначає керуючий партнер ProAgro Grup Олег Клименко.

Програма держпідтримки АПК в 2018 році, за словами експертів, виявилася провальною. Згідно з проектом держбюджету на цей рік, Кабінет міністрів нібито виділив на підтримку аграрного сектора рекордно велику суму — 6,3 млрд грн. Однак аграрії цих коштів майже не побачили.

Читайте більше: Про агродотації з перших вуст: досвід фермерів Черкащини

З плюсів роботи міністерства експерти відзначили, що аграрні чиновники досить успішно координували роботу структур, задіяних в транспортуванні врожаю. Завдяки цьому вдалося вчасно прибрати і відправити на експорт рекордний урожай зернових цього року, який склав понад 68 млн т.

Читайте більше: Провал програми держпідтримки фермерів, або Коли Мартинюк піде у відставку?

Виконано за допомогою Disqus