Вперше в Україні буде визначено ЧЕМПІОНА В АГРОБІЗНЕСІ

30 січня 2019 592 0
Вперше в Україні буде визначено ЧЕМПІОНА В АГРОБІЗНЕСІ
Kurkul.com

У лютому 2019 р. буде проведено Перший Зимовий чемпіонат аграрного бізнес-моделювання від FarmForesight і Kurkul.com. Командам з аграрних компаній України і збірним командам пропонують спробувати свої сили в онлайн симуляції, що моделює аграрні бізнес-процеси. Команда переможців стане онлайн чемпіонами України з агробізнесу та отримає повернення капіталу в п'ятикратному розмірі.

«З цього чемпіонату ми мріємо створити свого роду олімпійські аграрні ігри, тільки прокачувати ми будемо не м'язи, а розум. Тут всі рівні, не важливі ні посади, ні досвід, головне бажання розвиватися і вчитися. Такі турніри необхідні, щоб об'єднувати ринок і посилити фундамент кожної агрокомпанії — її команду. Моя школярка сестра розібралася в симуляції, тому я впевнена, що найкращі аграрні уми зможуть показати вищий пілотаж і завоювати звання Чемпіонів України з Агробізнесу. Відкидайте скепсис — починайте мірятися врожайністю, цінами і EBITDA на гектар онлайн», — зазначила СЕО Latifundist Media Тетяна Приходько.

P.S. У чемпіонаті буде не тільки корисно, а й дуже весело і азартно брати участь. Наприклад, ось так Тетяна танцювала, коли продала в симуляції соняшник за гарною ціною :)

Чемпіонат пройде з 11 по 28 лютого.

З 11 — 22 лютого в онлайні.

28 лютого — фінал.

У всіх команд будуть однакові вихідні умови:

  • 5 культур (соняшник, кукурудза, соя, ріпак і пшениця);
  • 3 роки моделювання з випадковими ціновими і погодними сценаріями;
  • можливість застосовувати масові операції і детально аналізувати результати.

Кожна команда покаже свою ефективність, моделюючи такі процеси:

  • сівозміну і планування витрат;
  • управління запасами ТМЦ;
  • управління польовими операціями, що передбачають внесення насіння, добрив і ЗЗР;
  • управління фінансами підприємства;
  • продаж готової продукції (спот, форварди). 

Результати оцінюються за основними параметрами ефективності: повернення капіталу (рентабельність) і EBITDA на гектар.

«Цей симулятор передбачає моделювання основних управлінських і деяких агрономічних процесів, які відбуваються в рослинництві. Все, що стосується планування і управління: сівозміна, розрахунок витрат на насіння, добрива, ЗЗР по кожній культурі. При цьому враховується погодний фактор, ціни на ринку, можливі варіанти продажу продукції (за спотовими, форвардними контрактами і т.д.)», — розповідає про свою розробку засновник FarmForesight Олександр Ейне.

Всі учасники турніру матимуть можливість грати звичайні тренувальні сесії і сесії чемпіонату, в яких будуть визначені однакові умови для всіх. Кожна повністю зіграна сесія чемпіонату буде записуватися в загальний залік команди. Буде два параметри для порівняння: середнє повернення капіталу і EBITDA на гектар. У фінал пройдуть топ-4 команди в рейтингу з найвищими показниками повернення капіталу.

«Ми з командою докладемо максимум зусиль, щоб допомогти кожному розібратися з симуляцією і знайти для себе новий інструмент навчання, ну і, звичайно, битися в чемпіонаті. Ми створили відео тур і вікі по грі. Але якщо є будь-які питання — ми на зв'язку. Удачі командам. Дякую за вашу підтримку і відкритість», — додав засновник FarmForesight Олександр Ейне.

Ми запрошуємо взяти участь абсолютно всі компанії: агрохолдинги, фермерів, елеваторників, постачальників насіння, хімії, добрив, дистриб'юторів, трейдерів, банки і всіх, хто пов'язаний з агробізнесом.

Корисна література для учасників

 

Довідка

Агробізнес симулятор FarmForesight являє собою унікальний продукт, створений на стику аграрної статистики, IT-технологій, ігрової індустрії і бізнес-моделювання.

Це бізнес-моделювання управлінських і аграрних рішень в рослинництві на всіх етапах від планування сівозміни до збуту продукції.

Модель заснована на статистичних даних з усієї України за 20 років, аналітичних алгоритмах і причинно-наслідкові зв'язки, а також експертній думці аграріїв.

Простий сучасний дизайн і гейміфікація дають можливість прийнмати управлінських рішень фахівцями будь-якого рівня.

Виконано за допомогою Disqus