Україна за місяць вичерпала квоти на безмитні поставки цукру в ЄС в 2019 році

6 лютого 2019 174 0
Україна за місяць вичерпала квоти на безмитні поставки цукру в ЄС в 2019 році
informator.news

Україна вичерпала квоти на безмитні поставки цукру в ЄС за перший місяць. Про це повідомила прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

«30 січня була вичерпана квота на безмитні поставки цукру в ЄС в обсязі 20 тис. т.  Це свідчить про те, що цей напрямок залишається пріоритетним для українських виробників, особливо з огляду на логістичну близькість та загальносвітовий дефіцит, який очікується наступного маркетингового року», — прокоментувала заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

Сумарно, за січень було поставлено на зовнішні ринки 41,0 тис. т цукру. Основним покупцем стала Румунія та Азербайджан — 17% та 10% від загального об’єму поставок відповідно.

«Окрім того, серед імпортерів були: Італія та Іспанія (по 9%), Литва, Польща та Швейцарія (по 4%), що також засвідчує про інтерес європейських споживачів до вітчизняного цукру, а для того, щоб закріпитись на цьому ринку, окрім збільшення безмитних квот, необхідно підвищувати якість продукції та розширювати асортиментний ряд. Як це краще зробити, будемо обговорювати 27 лютого на Sugar World 2019», — пояснила Руслан Бутило.

За вересень-січень 2018/2019 МР експортовано 240 тис. т цукру, що на 4% менше ніж за аналогічний період попереднього маркетингового року.

Виконано за допомогою Disqus