В Україні вироблятимуть насіння ріпаку франузької генетики

13 лютого 2019 110 0
В Україні вироблятимуть насіння ріпаку франузької генетики

У 2019 р. насіннєва компанія «Євраліс» вперше почне виробляти насіння озимого ріпаку французької генетики на потужностях свого заводу в Черкаській області. Про це повідомила керівник відділу маркетингу компанії ТОВ «Євраліс Семенс Україна» Ольга Молокович, передає AgroTimes.

«Обсяг виробництва насіння озимого ріпаку залежатиме від замовлення комерційної команди «Євраліс» ― це близько 10 тис. мішків цього року», ― уточнила вона.

На потужностях українського заводу «Євраліс» вже виробляється насіння кукурудзи, соняшнику й сої, а насіння озимого ріпаку й сорго імпортувалося.

При цьому 90% всього насіння кукурудзи та 60% насіння соняшнику «Євраліс», що продається на українському ринку, виробляється саме на заводі на Черкащині. Решта імпортується із заводів компанії у Франції й Іспанії.

За словами Ольги Молокович, щороку компанія планує нарощувати виробництво озимого ріпаку на потужностях в Україні, хоча пріоритетними культурами для «Євраліс» є кукурудза і соняшник.

Нагадаємо, багато вітчизняних аграріїв при виборі насіння все ще надають перевагу імпортній продукції, до тих пір, поки не спробували посіяти французьку селекцію «Євраліс» українського виробництва.

Виконано за допомогою Disqus