На Вінниччині рекордно знизилися ціни на цукор

14 лютого 2019 1981 0
На Вінниччині рекордно знизилися ціни на цукор
mir24.tv

На Вінниччині, де у нинішньому сезоні зварили найбільше в державі цукру — 424 тис. т, його вартість знизилася до 8 грн/кг. Таку ціну пропонують продавці в інтернеті. Про це повідомляє «Голос України».

«Про таку ціну ще не доводилося чути. Оптовики дають по 10-10,5 грн/кг. Щоб по 8?.. Якщо це правда, то можна фіксувати рекордний показник обвалу ціни. Чим це викликано? Весна на носі. Треба готуватися до посіву буряків. А реалізації нема. Шукають вихід із ситуації. Можливо, хтось і спокуситься взяти по вісім гривень, зате велику партію», —  каже голова Вінницької обласної асоціації «Поділляцукор» Микола Власюк.

Собівартість виробництва цукру у цьому сезоні ще не підрахували. За пронозами Миколи Власюка, вона може сягнути позначки 15 грн/кг.

«Менша дигестія — більше затрат енергоносіїв на отримання солодких кристалів. Приблизно через місяць показник цукристості підвищився, корінці стали солодші, але ж енергоносії, особливо природний газ, коштували дорожче, ніж у попередньому виробничому сезоні. Навіть на вугілля зросла ціна. Один з наших заводів частково використовує його замість газу», — продовжив голова «Поділляцукор».

За його словами, власники заводів заявляють, що у 2019 р. працюватимуть усі шість підприємств, на яких варили цукор у нинішньому виробничому сезоні.

Під посів цукрових буряків підготували площу більшу, ніж торік, приблизно на 300 га (у 2018 р. — 54,5 тис. га).

Виконано за допомогою Disqus