На Вінниччині посіють більше кукурудзи та сої

3 березня 2019 702 0
На Вінниччині посіють більше кукурудзи та сої

На Вінниччині у поточному році посівні площі займуть 1,63 млн га. Площу під кукурудзу планують збільшити на 5%, сою — на 16%. Про це повідомили в Департаменті АПР Вінницької ОДА.

Як зазначає директор Департаменту АПР Вінницької ОДА Микола Ткачук, головною зерновою культурою в області залишається кукурудза. Згідно з прогнозами посівні площі під нею складуть 400,8 тис. га.

Із загальних запланованих посівних площ 53% відведуть під зернові, 31% — під технічні та близько 8% — під кормові культури та картоплю з овочами.

У структурі зернових культур озимі займають 40,7%. Стан їхніх посівів оцінюють як добрий, проведено підживлення на 80% площ.

«На 16% зростуть площі сої. Попит на цю культуру, так само як і на соєвий шрот, у світі постійно зростає», — зазначив очільник Департаменту.

Він також звернув увагу на утримання площ під посів цукрових буряків. Зменшення прибутковості вирощування цукрових буряків, що відмічалось в минулому році, є тимчасовим, тож посіви цієї культури плануватимуть у своїх виробничих програмах. За словами Миколи Ткачука, Вінниччина являється лідером по виробництву цукру і ця першість буде збережена і в подальших роках.

Виконано за допомогою Disqus