На Вінниччині розводять французьку породу корів Монбельярд

12 березня 2019 1792 0
На Вінниччині розводять французьку породу корів Монбельярд
Pricing Table Particle

У селі Мухівці Немирівського району, що на Вінниччині, працює натуральна молочна ферма «Азорель». У господарстві розводять, нову для України, французьку породу корів Монбельярд. Худоба тут вирощується за спеціальними технологіями утримання. А продукція від тварин виключно натуральна. Про це повідомляє agroreview.com.

Читайте більше: Корова на зв’язку: навіщо стежити за худобою через смартфон

За словами директора господарства Сергія Довгого, ферма розпочала свою роботу в 2009 р., з п’яти корів, привезених із Криму. Щоб отримати якісне молоко тварин годують кукурудзяним силосом, сіном люцерни та концентрованими кормами — пшеницею, ячменем і кукурудзою. Тварини на фермі вільно переміщуються у корівниках та мають постійний доступ до води і їжі.

Наразі на фермі почали розводити нову породу корів Монбельярд, яка була виведена французькими генетиками. У цієї породи молоко має вищий вихід білка, що є важливим при виготовленні якісних сирів. Із отриманої сировини на фермі виготовляють різну молочну продукцію — сири, йогурти та ін.

Незважаючи на те, що продукція виготовлена на фермі є повністю натуральною, «Азорель» сертифікатів органічної продукції ще не має. За словами Сергія Довгого, причиною цьому може бути недосконалість законів, які захищають органічні продукти.

Виконано за допомогою Disqus