Попит на аграрні розписки зростатиме — думка

15 жовтня 2015 40 0
Попит на аграрні розписки зростатиме — думка
Аsu.pigua.infoПопит на аграрні розписки зростатиме — думка

Успіх проекту аграрних розписок залежить не лише від аграріїв. На цьому наголосив під час офіційного відкриття проекту «Аграрні розписки в Україні» директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Сергій Фролов, повідомляє Національний прес-клуб «Українська перспектива».

За його словами, більшу ініціативу мають демонструвати компанії-постачальники матеріально-технічних ресурсів. Однаково це стосується і комерційних банків, які досі обережно ставляться до аграрних розписок. Натомість нотаріуси активно включилися у роботу. Вони постійно одержують всіляку допомогу з боку Міністерства юстиції, яке є одним із активних учасників впровадження аграрних розписок.

«Дуже важливо, щоб зобов’язання за аграрними розписками виконувалися у повному обсязі та вчасно, щоб сторони не мали претензій одна до одної. Тоді відпадатиме потреба у примусовому виконанні цих зобов’язань, хоча такий механізм передбачається. Уже набуває чинності наказ Міністерства юстиції, яким внесені зміни до Інструкції про порядок вчинення виконавчих дій», — сказала заступник міністра юстиції України Оксана Іванченко.

Виконано за допомогою Disqus