Посівні площі під цукровими буряками в ЄС скоротяться на 4%

27 травня 2019 23 0
Посівні площі під цукровими буряками в ЄС скоротяться на 4%
Посівні площі під цукровими буряками в ЄС скоротяться на 4%

Цього року європейські фермери планують скоротити посівні площі під цукровими буряками на 4%. Їм стає невигідно вирощувати ці коренеплоди. Про це повідомила прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

Читати за темою: Чилі. Там, де ставлять рекорди з вирощування цукрових буряків

Що стосується закупівельних цін на майбутній урожай, наразі європейський ф'ючерсний ринок в Лондоні демонструє лише невелике зростання — хоча на світовому ринку очікується зниження виробництва цукру.

За оцінками Єврокомісії, в цьому році в Союзі посівна площа цукрових буряків скоротиться приблизно на 4% або майже на 100 тис. га, але очікується, що виробництво цукру збільшиться майже на 9% через значно вищу врожайність, в порівнянні з посухою в 2018 р.

Обсяг виробництва цукру буде трохи вищим за передбачений рівень споживання в 18,1 млн т. При цьому, за даними Єврокомісії, споживання скоротиться на 0,5 млн т, у порівнянні з попереднім роком. Кінцеві запаси залишаються практично незмінними при відносно стабільному експорті. Таким чином, ступінь самозабезпеченості цукром Європи становить понад 100%.

Збільшення конкуренції, скорочення спеціальних надбавок за вирощування цукрових буряків, а також дуже низькі ціни вказують на подальше скорочення посівних площ в ЄС у 2020 р.

Низькі ціни на цукор не можуть покрити витрати для найефективніших виробників і переробників, кажуть представники цукрової промисловості.

Виконано за допомогою Disqus