Одноосібники мають трансформуватися у ферми — думка

19 жовтня 2015 64 0
Одноосібники мають трансформуватися у ферми — думка
Goodfon.ruОдноосібники мають трансформуватися у ферми — думка

В Україні фермерських господарств сьогодні недостатньо — усього 40 тис. Про це сказав віце-президент Асоціації фермерів та землевласників України Віталій Львов, пише «Слобідський край».

За його словами, при цьому зберігається тенденція, що їх кількість не збільшується.

«Десять років тому фермерських господарств було стільки ж. Реалії життя вимагають, щоб в Україні з’явилася нова форма ведення бізнесу – сімейні фермерські господарства. До 2020 р. таких господарств має бути не менше 100 тис.», — зазначив він.

За словами Віталія Львова, 4,2 млн особистих селянських господарств, звичайно не без підтримки держави, мають трансформуватися у фермерські. Вони повинні стати повноправними учасниками державних і місцевих програм підтримки сільгоспвиробників, а види такої підтримки мають бути пропорційними програмам підтримки фермерських господарств, які діють в Європейському Союзі.

«Невеликі фермерські господарства є характерними для більшості європейських країн. В Італії, наприклад, фермерське господарство в середньому складається з 9 га землі, Франції і Німеччини – 25-35 га, США і Канаді – 30-40 га», — сказав він на завершення.

Виконано за допомогою Disqus