Кременецький КХП очолив австрієць

19 жовтня 2015 32 0
Кременецький КХП очолив австрієць
Latifundist.comКременецький КХП очолив австрієць

Кременецький КХП (Тернопільська область) очолив австрієць Вільгельм Кольмбауер. Про це повідомив директор підприємства «Хліб України» Ігор Кобеля, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За результатом перевірки фінансово-господарської діяльності ДП «Кременецький КХП», яка встановила чисельні порушення та нестачі, було змінено керівництво комбінату.

«Кременецький КХП є однією з найпроблемніших «дочок» ДАКу. Комбінат збитковий, за останні роки суттєво зменшилася вартість активів, збільшився позиковий капітал і заборгованість із заробітної плпти, ліквідність і майновий стан — незадовільні. Ми змінили керівництво, комбінат відновлює нормальну роботу, розпочато заготівлю зерна, і першого дня було прийнято 350 т зерна», — проінформував Ігор Кобеля.

Як зазначається у повідомленні, директором КХП призначено австрійця Вільгельма Кольмбауера. Він має вищу європейську освіту та практичний досвід антикризового управління підприємством. Його основним завданням на посаді є «реабілітація» комбінату. Зокрема, необхідно якомога швидше відновити господарську діяльність підприємства, погасити заборгованість з заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками підприємства, вжити всіх заходів щодо захисту прав власності на об’єкти нерухомого майна та земельні ділянки.

«За минулі два роки «дивним чином» зникли 1100 т зерна, виявлена нестача 400 т кукурудзи. Банківські рахунки підприємства арештовані, а ділова репутація знищена корупцією. Проте, впевнений, за підтримки з боку ДАКу та профільного міністерства стратегія розвитку комбінату спрацює», — сказав Вільгельм Кольмбауер.

Виконано за допомогою Disqus