Виробництво кукурудзи в США знизиться на 10% — прогноз

6 червня 2019 57 0
Виробництво кукурудзи в США знизиться на 10% — прогноз

Згідно попередніх прогнозів, в 2019 р. виробництво кукурудзи в США очікується на рівні 330 млн т, що на 10% нижче торішнього. Про це зазначається у зведенні пропозицій зернових та попиту на зернові the Food and Agriculture Organization (FAO), передає  Latifundist.com.

«Очікується падіння світового виробництва кукурудзи в 2019 р. головним чином у зв'язку з різким переглядом у бік зниження в порівнянні з попередньою доповіддю щодо перспектив виробництва кукурудзи в США. У зв'язку із затяжними рясними опадами, в результаті яких посівна кампанія проходила з великими затримками, зараз виробництво кукурудзи в цій країні очікується на рівні 330 млн т, що на 45 млн т менше першого прогнозу виробництва, опублікованого ФАО в травні, і майже на 10% (36 млн т) нижче рівня минулого року», — йдеться у повідомленні.

В останній доповіді USDA зазначалося, що станом на 26 травня площа посівів різко скорочена і склала лише 58% від запланованого, що набагато менше середнього показника за останні п'ять років у 90%, а темпи посівної були найнижчими в історії .

«Згідно з останніми прогнозами FAO, обсяг виробництва зернових в світі в 2019 р. може зрости в порівнянні з 2018 р. на 1,2% до 2,69 млрд т. Однак тепер цей приріст у порівнянні з минулим роком не настільки значний, як прогнозувалося раніше », — відзначають експерти.

Основний обсяг очікуваного відновлення зростання світового виробництва зернових в 2019 р. пов'язують з прогнозованим збільшенням виробництва пшениці та ячменю, приріст за якими в порівнянні з минулим роком повинен скласти, відповідно, 5,3% і 5,8%.

Нагадаємо, фермери відкладають контрактування кукурудзи через нестабільні ціни

Виконано за допомогою Disqus