На Житомирщині голова садового товариства вимагав хабар за землю

1 липня 2019 156 0
На Житомирщині голова садового товариства вимагав хабар за землю
pixabay.com

Голова садового товариства, 65-річний житомирянин, підозрюється у вимаганні та отриманні від жителя Житомира неправомірної вигоди на суму $1,6 тис., що у гривневому еквіваленті становить понад 42 тис. грн. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Житомирської області.

За цю суму він пообіцяв жителю Житомира виділити ділянку землі площею 0,15 га в селі Буки Житомирського району для ведення садівництва.

Однак, одразу після одержання ним раніше обумовленої суми неправомірної вигоди, безпосередньо в офісі садового товариства, був викритий «на гарячому» та затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

«Особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 368-3 КК України (одержання, поєднане з вимаганням, неправомірної вигоди службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми)», — повідомляє прокуратура.

Цього ж дня ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Читати за темою: Після смерті фермера родичі незаконно використовували 48 га с/г земель

Виконано за допомогою Disqus