В Україні стрімко подешевшала цибуля

25 липня 2019 387 0
В Україні стрімко подешевшала цибуля
pixabay.com

З початку поточного тижня в Україні почалося чергове здешевлення цибулі після двох тижнів відносної цінової стабільності. Наразі херсонські фермери продають її за ціною 5,5-6,5 грн/кг, тоді як наприкінці минулого тижня основні продажі велися в межах 6-7 грн/кг. Повідомляє EastFruit.

Експерти запевнили, що зниження ціни могло відбутися в результаті розширення площ в комерційних господарствах в 2019 р. Пропозиція цибулі в нинішньому сезоні може істотно перевищити показники минулого року, якщо найближчим часом не відбудеться серйозних природних катаклізмів.

Другою причиною нинішнього зниження цін в сегменті цибулі виступили саме сприятливі погодні умови. Вегетація рослин в основних регіонах виробництва проходить стабільно, а фермери поступово нарощують темпи збирання ярого ріпчастої цибулі, що призводить до зростання пропозиції продукції на ринку.

Третя причина — встановлення негативної цінової динаміки на ринку цибулі в Україні і призупинення експорту продукції в Польщу. Протягом тривалого часу в нинішньому сезоні українська цибуля користувалася високим попитом з боку польських імпортерів через ідеальне співвідношення якісних і цінових показників.

Читати за темою: В Україні подешевшала картопля

З початку поточного тижня в Польщі почалась активізація збирання врожаю, відтак збільшилася пропозиція цибулі з місцевих господарств, що істотно послабило навантаження на ринку, і декларовані українськими постачальниками ціни вже не влаштовували покупця.

Експерти не виключають, що нинішні встановлені тенденції на ринку цибулі в Україні можуть зміцнитися, і вже найближчим часом ціни на цибулю можуть стати нижче торішніх показників, оскільки в цей же відрізок минулого сезону оптові продажі велися в діапазоні 3,6-4 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus