На хабарі затримали двох топ-чиновників із державних установ

5 серпня 2019 170 0
На хабарі затримали двох топ-чиновників із державних установ
dpchas.com.uaНа хабарі затримали двох топ-чиновників із державних установ

На хабарі затримали генерального директора державної «Інституту охорони ґрунтів України» та директора державного підприємства «Головинського кар'єру» на хабарі. Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Нагадаємо, першу заступницю обласного Держгеокадастру затримали за хабарництво

«Оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрили та задокументували корупційну схему приватизації державного майна, у якій задіяні високопосадовці державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» та держпідприємства «Головинський кар'єр». На підставі зібраних матеріалів слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України відкрили кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України», — йдеться у повідомленні.

Так, було встановлено, що з метою приватизації державного підприємства представники товариства надали пакет документів до держустанови. Натомість посадовці висунули вимогу щодо надання неправомірної вигоди за вирішення даного питання у розмірі $1,3 млн керівнику «Інститут охорони ґрунтів України» та $200 тис. — директору «Головинський кар'єр».

За визначену суму керівник ДП «Головинський кар'єр», який також є головою ліквідаційної комісії, посприяє у пришвидшенні процедури ліквідації держпідприємства, а гендиректор ДУ «Інститут охорони ґрунтів України» — у безперешкодній його приватизації.

Працівники Департаменту захисту економіки, Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України 1 серпня затримали генерального директора державної установи «Інститут охорони ґрунтів України»в службовому кабінеті. Він одержав пакет з грошима — $1,3 млн хабара. 

Крім того, на виїзді з Києва було затримано і директора держпідприємства. У нього вилучено $100 тис., які він отримав у якості першої частини неправомірної вигоди. 

Наразі вирішується питання про затримання посадовців у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення їм про підозру.

За місцем роботи та проживання правопорушників проводяться санкціоновані обшуки.

Виконано за допомогою Disqus