Що готує Кабмін для нового аграрного міністра?

13 серпня 2019 1007 0
Що готує Кабмін для нового аграрного міністра?
slovoidilo.uaЩо готує Кабмін для нового аграрного міністра?

Поки в Україні офіційно не оголосили про призначення нового міністра аграрної політики та продовольства України, очікування та вимоги до нього вже є. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, визначилась трійка лідерів на пост аграрного міністра шляхом голосування.

Перше, чого чекають від нового очільника Мінагрополітики — підтримка ключової реформи Уряду — відкриття ринку землі.

«На посаду голови Мінагрополітики шукати людину почали ще наприкінці травня, точніше, формувати кадровий резерв на цю вакансію. Іншими словами, це люди, які потенційно підходили б: мають досвід роботи, знання з АПК, а також план реформування сектору за ключовими напрямами», — йдеться у повідомленні.

В Офісі президента розповіли, хто призначатиме міністра. Прем’єр  визначить дві-три кандидатури на пост та подасть їх на вибір президенту Володимиру Зеленському.

«Рекомендувати прохідних у фіналі відбору главі уряду буде голова аграрного комітету та голова робочої групи із земельного питання Денис Малюська», — йдеться у повідомленні.

Ще одне із завдань для нового міністра — розпродаж державного майна, яке перебуває у підпорядкуванні Мінагрополітики. ДПЗКУ, «Укрспирт», «Конярство України» та ще 334 менших держпідприємства.

Окрема тема й завдання для нового голови Мінагрополітики — передача з підпорядкування НААН земель науки з подальшим їхнім продажем чи орендою, коли відкриється ринок землі.

Новому міністру доведеться після запуску ринку землі розібратися і з Держгеокадастром — ліквідувати, реформувати чи об’єднати, що теж причина дискусії.

І останнє — чи існуватиме Мінагрополітки чи перетвориться на департамент при МЕРТ.

Виконано за допомогою Disqus