Аграріїв хвилюють п'ять проблем у веденні бізнесу

30 жовтня 2015 72 0
Аграріїв хвилюють п'ять проблем у веденні бізнесу
Рarketshops.ruАграріїв хвилюють п'ять проблем у веденні бізнесу

Аграріїв найбільше цікавить п'ять питань сільгоспвиробництва, пише «Громадський простір».

Ці питання обговорювалися під час круглого столу на тему: «Угода про асоціацію: поради для дрібних сільгоспвиробників», що відбувся у Знам’янці (Кіровоградська область).

Аграріїв цікавило, по-перше, якою має бути бажана структура посівів, по-друге, яким чином розвиватися сільгосппідприємствам в умовах недосконалості законодавства, по-третє, звідки взяти кошти на розвиток та модернізацію виробництва, по-четверте, куди реалізувати вирощену продукцію та, по-п'яте, як збільшити свій прибуток.

Завідувач кафедри природокористування та техногенної безпеки Чернігівського національного технологічного університету Михайло Селінний наголосив на необхідності диверсифікації виробництва та відходження від практики вирощування монокультур.

«Одим із варіантів збільшення прибутку сільгосппідприємств є перехід на органічне виробництво», — сказав координатор молочного напрямку Швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні» (2012 -2016) Руслан Білик.

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської облдержадміністрації Марія Чорна запропонувала присутнім можливі варіанти пошуку коштів для розвитку сільгоспвиробництва.

«Це можуть бути відшкодування частини відсотків по кредитах, можливість отримання безвідсоткового кредиту від фонду підтримки фермерських господарств та залучення коштів за проектами міжнародних інституцій», — повідомила вона.

Виконано за допомогою Disqus