Зеленський вимагає прийняти закон про обіг земель до 1 грудня

2 вересня 2019 244 0
Зеленський вимагає прийняти закон про обіг земель до 1 грудня
Зеленський вимагає прийняти закон про обіг земель до 1 грудня

Земельна реформа буде реалізована у середині наступного року, а закон про обіг с/г земель та скасування мораторію мають подати в Раду до 1 жовтня. Про це повідомили прем’єр-міністр Олексій Гончарук та президент України Володимир Зеленський на зустрічі із правохоронцями, передає AgroPolit.com

Читати за темою: Вісім мораторіїв на здоровий глузд і один на землю в Україні

«Лібералізація ринку землі. Але при цьому ми наголошуємо, що змоделюємо так, щоб ніхто не втратив землю, щоб люди стали багатші в наслідок цієї реформи, а не навпаки… Щоб не було рейдерства… Вона буде запроваджена тоді, коли м ми будемо до цього готові, а плануємо ми це зробити. У середині наступного року», — заявив Олексій Гончарук.

Володимир Зеленський озвучив конкретні строки земельної реформи для Ради та уряду.

«Розробити та винести на розгляд парламенту законопроект про ринок с/г землі та ліквідацію мораторію на продаж с/г землі до 1 жовтня 2019 р. Відповідальний — Олексій Гончарук та Тимофій Милованов. Пояснити суспільству, що ніхто ні в кого не забиратиме землю. Модель земреформи направлена, в першу чергу, на розвиток фермерства та захист інтересів дрібного бізнесу. Прийняти закон про ринок землі та скасувати мораторій до 1 грудня 2019 р. Відповідальні — Дмитро Разумков, Давид Арахамія, Микола Сольский. Наповнити Держгеокадастр 100% інформацією про земельні ділянки до 1 січня 2019 р. Відповідальні — Гончарук, Милованов», — підсумував Зеленський.

Виконано за допомогою Disqus