Милованов повідомив про готовність 35 варіантів запуску ринку землі

4 вересня 2019 1034 0
Милованов повідомив про готовність 35 варіантів запуску ринку землі

Над запуском ринку землі в Україні працюють вже давно. Наразі готові 35 варіантів. Про це розповів міністр міністр економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов. Повідомляє Agropolit.com.

«Всі 35 варіантів запуску ринку землі вже готові, більш-менш. Адже над запуском ринку працювали давно. Ми знаємо, які можуть виникнути помилки чи позитивні нюанси — це все відомо. Ринок землі не почався з України. Є досвід інших країн, як і приклади помилок та наслідків. Цей досвід вивчений», — заявив міністр економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

За його словами, Україні сьогодні потрібно менше боятися щось робити, більше розвивати економіку. Саме для пришвидшення темпів розвитку, а також для вирішення низки інших актуальних питань і об’єднали Мінагрополітики та МЕРТ.

«По-перше, нам потрібно запустити ринок землі. По-друге, нам потрібно переформатувати темпи розвитку галузей. Ми маємо створити умови, в яких економіка розвивається швидко, включно з аграріями. Чому з аграріями? Тому що сьогодні, це одна з найдинамічніших за темпами розвитку галузей України. Вони ведуть за собою інших. Якщо порівнювати зростання АПК на тлі зростання країни, воно більше за 10%, тому АПК у нас — флагмани росту», — заявив міністр.

Читати за темою: Зеленський вимагає прийняти закон про обіг земель до 1 грудня

Тимофій Милованов повідомив, що до відкриття ринку землі потрібно ретельно готуватися.

«До ринку землі потрібно довго готуватися. І ми його, як країна, довго готували. Ми трохи відстаємо від сусідів (я маю на увазі Польщу), вони трохи швидше провели економічну реформу. Тому живуть «трошки» краще. І ми маємо їх наздоганяти», — повідомив міністр економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства.

Він також впевнений, що в країні потрібно змінювати правила гри. Ідея полягає в тому, щоб створити однакові, конкурентні правила для всіх: від малих фермерів до великих агрохолдингів чи інших організацій.

«Зробити це думаємо за допомогою інституцій, які будуть надавати гравцям необхідне фінансування», — уточнив новообраний міністр.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою