На Херсонщині господарство налагодило повний цикл виробництва цибулі

19 вересня 2019 256 0
На Херсонщині господарство налагодило повний цикл виробництва цибулі
agro-yug.com.ua

В селі Дудчани Херсонської області вже багато років функціонує і розвивається ПСП «Діамант», яке одне з небагатьох на півдні України спеціалізується на вирощуванні різних сортів цибулі, її зберіганні в модернізованій холодильній камері та подальшому продажі на внутрішньому та зовнішньому ринку. Повідомляє agro-yug.com.ua.

«На території підприємства побудовано сучасну холодильну камеру для зберігання овочів, яка була запущена в роботу три роки тому. Раніше зберігання готової продукції здійснювалося на базі ТОВ «Green Team», але з часом таке зберігання стало економічно затратним та керівництво вирішило побудувати власне сховище для зберігання відсортованої продукції», — йдеться у повідомленні.

Холодильник складається з двох камер схову, кожна з них в навальному вигляді може зберігати до 800 т відсортованого продукту. За один день машини можуть відсортувати до 550 т овочів або 200-250 т ящиків. Сортування овочів в ящики проходить повільніше, оскільки процес ускладнений заміною ящиків та паузою в роботі стрічки.

До камери потрапляє лише відкалібрована цибуля розміром 4+ та вище. Зберігати цибулю можуть як насипом так і в ящиках.

Представники компанії повідомили, що збудована на підприємстві холодильна камера є універсальною, вона підходить для зберігання всіх видів овочів, оснащена вентиляційною системою, що подовжує термін зберігання та покращує якість продукції. Сортування та маркування продукції також є одним з пріоритетів підприємства, який впливає на подальший збут продукції, в тому числі й на експорт.

Читати за темою: Цибуля продовжує дешевшати

Заступник директора ПСП «Діамант» Віталій Мотрук розповів про минулорічну кількість продукції, що пішла на експорт та про врожай цього року.

«Врожай цибулі цього року є досить непоганим. Навіть, враховуючи, що на декількох наших полях був град, на якість цибулі це зовсім не вплинуло. Врожай гарний. З одного поля зібрано близько 75-80 т цибулі. В цьому році знову плануємо відправити свою продукцію на експорт. В якій кількості поки не відомо. Того року відправили близько 200 т цибулі. Ми створили зону вільної торгівлі, щоб заявити про себе як виробники від нуля і до збуту», — повідомив Віталій Мотрук.

Наразі на території підприємства будують нове сховище, але вже для зернових культур та закінчують збір врожаю цибулі.

Виконано за допомогою Disqus