В ЄС прогнозують зменшення виробництва цукру

23 вересня 2019 49 0
В ЄС прогнозують зменшення виробництва цукру
В ЄС прогнозують зменшення виробництва цукру

В Країнах Європейського Союзу минулого тижня почали збирати цукрові буряки. Проте, погодні умови основних регіонах ЄС, де виробляють цукор, викликають занепокоєння у експертів. Про це повідомляє прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

До того ж, низькі ціни на сировину та обмеження  у використанні пестицидів, змусило виробників скоротити площі під культурою, або ж зовсім відмовитися від вирощування.

«У новому сезоні в ЄС виробництво рафінованого цукру може зменшитися на 3,6%, у порівнянні з минулим сезоном, — до 17,7 млн т», —стверджує економіст французької галузевої групи CGB Тімоті Массон.

За оцінками CGB, у найбільшого виробника ЄС, Франції, урожай цукровихз буряків імовірно скоротиться до 37,7 млн т у порівнянні із 39,9 млн т минулого року.

«Низька врожайність пояснюється нестачею води в критичні моменти для культури», — стверджує Тімоті є Массон.

За даними німецької галузевої асоціації WVZ, в Німеччині (другий за величиною виробник ЄС) фермери скоротили посіви цукрових буряків приблизно на 15 тис. га — до 375,3 тис. га.

Німецькі фермери страждають від заборони на пестициди, яка була запроваджена іншими країнами Європейського Союзу, заявив виконавчий директор WVZ Гюнтер Тіссен.

Посушлива погода також викликає занепокоєння в Польщі, стверджує директор польської асоціації виробників цукрових буряків KZPBC  Рафал Страхота.

За його словами, польські фермери висадили близько 240 тис. га буряків, що майже не змінилося, в порівнянні з минулим сезоном, але, ймовірно, буде зібрано всього 13,7 млн т буряка, проти 14,3 млн т роком раніше.

«Посуха в Польщі другий рік поспіль негативно позначається на врожайності цукрових буряків. У цьому році ми очікуємо ще нижчу середню врожайність, ніж у минулому році, яка повинна скласти 57 т/га, що на 13% нижче, ніж у середньому за останні п'ять років», — заявив Рафал Страхота.

Очікується, що виробництво цукру у Великобританії буде вищим, ніж у попередньому сезоні, з поліпшенням врожайності, що компенсує скорочення посівних площ, повідомляє Associated British Foods, батьківська компанія British Sugar.

«Після дуже поганої врожайності в минулому році ми очікуємо, що в цьому році врожайність буде вищою середнього рівня», — розповідає голова ради директорів Національної ради фермерів (NFU) із цукру Майкл Слай.

Виконано за допомогою Disqus