Програма «Сімейна ферма в Україні» може стартувати цьогоріч — Томич

4 листопада 2015 105 0
Програма «Сімейна ферма в Україні» може стартувати цьогоріч — Томич
Rinckerlaw.comПрограма «Сімейна ферма в Україні» може стартувати цьогоріч — Томич

Союз сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України та Асоціація фермерів та землевласників України розпочала розробку власної програми «Сімейна ферма в Україні». Про це в ексклюзивному коментарі агропорталу Кurkul.com повідомив президент Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич.

За його словами, над розробкою документа зараз працює робоча група із семи осіб, яку очолює голова президії Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України Іван Заєць.

«Програма вже містить деякі напрацювання. Якщо Верховна Рада України на наступному тижні прийме у другому читанні законопроект №1599 («Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», — ред.), то ми будемо намагатися швидше закінчити роботу над нею. Якщо документ не приймуть, працюватимемо до лютого 2016 р. Але головне — не швидкість, а якість програми. На це ми і орієнтуємося», — зазначив експерт.

Також він додав, що в Україні якнайшвидше потрібно легалізувати таку форму господарювання, як сімейні фермерські господарства, переходити до формування сімейних фермерських господарств європейського типу.

«Особисті селянські господарства мають трансформуватися у сімейні фермерські господарства з набуттям статусу юридичної особи чи фізичної особи — підприємця-виробника сільськогосподарської продукції», — наголосив Іван Томич.

Лілія Христенко, агропортал Кurkul.com

Виконано за допомогою Disqus