USAID створить в Україні 170 сімейних ферм

4 листопада 2015 92 0
USAID створить в Україні 170 сімейних ферм
Vn.depoUSAID створить в Україні 170 сімейних ферм

В Україні діє проект «Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи», пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, проект, організований Агенством Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID), спрямовано на посилення ланцюгів доданої вартості. Програма діятиме у восьми областях, де загалом планується створити 170 сімейних ферм та об’єднати навколо них 1 тис. сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

«На Запоріжчині розпочато впровадження проекту. В області передбачено надання обладнання, комплексного навчального та консультаційного супроводу для охочих трансформувати своє господарство у ферму у Токмацькому районі», — інформує сайт.

У повідомленні деталізується, що на більшості створюваних сімейних ферм планується встановлення міні-танкерів охолодження молока. Кожна з обладнаних міні-танкерами ферм буде приймати якісне молоко (першого сорту) від інших власників особистих селянських господарств, що дозволить підвищити їхню дохідність завдяки покращенню якості молока.

«Проект має бути впровадженим до 31 липня 2017 р. Наразі розпочато конкурсний відбір кандидатів на створення сімейних молочних ферм. Кандидати повинні мати у господарстві як мінімум сім корів на момент установлення обладнання, потенціал і бажання розширювати сімейне господарство до мінімум 10 голів великої рогатої худоби», — пише прес-служба.

Також додається, що вони повинні мати здатність забезпечити у майбутньому прийом молока як мінімум від 10 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, право власності на земельну ділянку, де розташоване приміщення для утримання худоби (яке буде підлягати реконструкції у рамках проекту), наявність достатньої кількості землі для заготівлі кормів (1 га на одну голову великої рогатої худоби).

«Претенденти повинні бути членами обслуговуючого кооперативу або готовими долучитися до діяльності існуючого чи новоствореного місцевого кооперативу», — підсумовує прес-служба.

Виконано за допомогою Disqus