Програма компенсації купівлі вітчизняної техніки вичерпала себе — Висоцький

9 жовтня 2019 2324 0
Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики
Kurkul.comТарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики

У бюджеті на 2020 р. не передбачено грошей на компенсацію купівлі вітчизняної сільгосптехніки. Програма була ефективною, але зараз є інші пріоритети. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький під час зустрічі із представниками ЗМІ, передає Kurkul.com.

За словами Тараса Висоцького, треба розуміти, що є виробники сільгосптехніки, а є аграрії і саме фінансування останніх зараз у пріоритеті. Зважаючи на обмежені фінансові можливості, доводиться обирати.

Він додав, що піковий період, коли виробники техніки потребували підтримки пройшов. Зараз аграрії вже отримали змогу оцінити та протестувати українську техніку. Далі — виробники техніки мають конкурувати та зацікавлювати аграріїв.

Заступник міністра наголосив, що програма виконана і вона була ефективною. Виробники матимуть стимул та можливість для розвитку, а аграрії отримають фінансовий інструмент, яким зможуть розпоряджатися.

Виконано за допомогою Disqus