Господарство з Черкащини отримало статус племрепродуктора

17 жовтня 2019 3471 0
Господарство з Черкащини отримало статус племрепродуктора
Kurkul.com

Агрофірма «Відродження» з Черкащини має статус племзаводу з розведення української червоно-рябої молочної породи корів, а віднедавна — племрепродуктора української чорно-рябої. Про це йдеться в матеріалі «Родинна справа Ляшенків: малюнок, із якого все почалося» на Kurkul.com, в рамках проекту «Хвала рукам, що пахнуть хлібом» за підтримки банку ПУМБ.

На двох фермах у сусідніх зі Шполою селах утримують близько 2 200 корів. Тут вирощують племінний молодняк та розвивають молочне скотарство, виробляючи молоко екстра-класу.

А розпочалась історія агрофірми «Відродження» із 300 га землі. Нині земельний банк селянського приватно-орендного підприємства «Відродження» складає більше 9 тис. га. Тут вирощують озиму пшеницю, ячмінь, жито, ріпак, сою, соняшник та кукурудзу (зернову і силосну). А сама агрофірма стала основою групи компаній «Відродження», куди увійшло кілька різних підприємств: інші сільгосппідприємства, фірма, що займається післяурожайною доробкою зерна, і навіть меблевий завод.

Не так давно у господарстві збудували сучасний елеватор та ангари для зберігання зерна, придбали багато нової сучасної техніки John Deere, Claas, Horsch тощо

Засновник і керівник господарства Юрій Ляшенко, тваринництвом опікується його донька — Тетяна Ляшенко.

Родина Ляшенків відповідально ставиться не лише до того, чим займається, цінує своїх фахівців та орендодавців, сплачує мільйонні податки до державного бюджету, але й допомагає Шполі та сусіднім селам.

Виконано за допомогою Disqus