Ягідний кооператив з Чернігівщини експортує 95% продукції за кордон

24 жовтня 2019 334 0
Ягідний кооператив з Чернігівщини експортує 95% продукції за кордон
pixabay.com

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Дари Чернігівщини» об’єднав в собі 12 фермерів, аби поставляти ягідну продукцію на ринки Європи. За кордон експортують 95% ягід. Повідомляє gorod.cn.ua.

«Ми не справляємось з тими замовленнями, які маємо на даний момент. Головне в Європі – мати гарну якість. Якщо ти будеш слідкувати за якістю, в тебе ніколи не буде проблем з продажем», — повідомив голова кооперативу та керівник ФГ «Ніжин агроінвест» Андрій Білий.

За його словами, за останні 2 роки на ринки ЄС експортували майже 1,5 тисячі т заморожених ягід місцевого виробництва. Збудували сучасний цех шокової заморозки. Спочатку -38 градусів, потім зберігання при -20. Ця технологія дозволяє утримати ідеальну за своїми характеристиками продукцію. Сьогодні тут за добу заморожують 8 т ягід. Найближчим часом планують вийти на 20 т.

Вартість холодильного комплексу більше 30 млн грн, з державного бюджету компенсували 2,5 млн грн.

Наразі «Ніжин агроінвест» єдине підприємство із заморозки ягід у північному регіоні України. Вони готові співпрацювати з фермерами з Чернігівської, Полтавської, Сумської та Київської областей у рамках СОК, бо тут є технологія і партнери за кордоном.

Така кооперація дозволить створити нові робочі місця на селі, впевнений Андрій Білий.
За його словами, СОК забезпечить швидкий та потужний розвиток регіонів. Особливо таких сільгоспорієнтованих як Чернігівський. Ягідництво створить швидкі робочі місця в селах і дасть можливість людям на своїй землі заробляти нормальні гроші.

Читати за темою: Ягідники пообіцяли влаштувати пікет під Генпрокуратурою

Виконано за допомогою Disqus