Розповіли, які овочі подорожчають взимку

26 жовтня 2019 109 0
Розповіли, які овочі подорожчають взимку
pixabay.com

Несприятлива погода принесла погані врожаї по всій країні. Через це на вітчизняних ринках ціни на овочі почали різко рости, в деяких випадках здорожчання продуктів з городу відбулося вдвічі.

Через погані погодні умови фермери не можуть похвалитися гарним врожаєм. На ринках більшість картоплі зараз імпортна, майже 70% з Білорусі. Повідомляють fakty.com.ua.

Картоплею радять запасатися саме зараз, бо ціна найнижча. Після похолодання вона гарантовано піде вгору.

«З іншими овочами теж були проблеми. Наприклад, капусту понищили шкідливі комахи, а моркву рятували від шаленої спеки. Фермери самі дивуються як виростили такий врожай.

Якщо порівняти ціни з минулорічними, то зараз вони поповзли вверх. Хоча б мало бути навпаки, адже гривня сильно зміцнилася», — йдеться у повідомлення.

Зазначається, що вітчизняними огірками та помідорами можна буде поласувати ще декілька тижнів, а з жовтня вже розпочнеться їх імпорт, бо з українських теплиць на всіх не вистачатиме.

Форс-мажор цього року стався вже двічі. Навесні українцям не вистачало цибулі, її довелося привозити з Узбекистану та Єгипту. А тепер форс-мажор вже і з картоплею, її ціна вже вища за минулорічну вдвічі.

Та експерти радять поки не панікувати. Прагнення заробити більше на коливаннях цін часто підводять самих аграріїв.

В Україні багато продуктів просто гниє через відсутність нормальних умов зберігання, овочесховищ катастрофічно не вистачає. Цього року аграрії перестрахувалися і посадили більше цибулі, але чи збережеться вона до весни — невідомо.

За словами експертів, запасатися овочами на зиму потрібно саме зараз, оскільки овочі подорожчають навесні.

Виконано за допомогою Disqus