Президент стимулюватиме виробництво біоетанолу в Україні

5 листопада 2019 237 0
Президент стимулюватиме виробництво біоетанолу в Україні
gnidava.lt.ua

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт, покликаний лібералізувати діяльність в сфері виробництва та обороту етилового спирту. Одним із перспективних напрямків її розвитку президент вважає виробництво біоетанолу. Про це повідомляє ukrsugar.com з посиланням на прес-службу глави держави.

«Перспективним напрямком розвитку спиртової галузі є виробництво біоетанолу, бо це нормальна міжнародна практика, тому близько третини заводів можуть переорієнтуватися на біоетанол. Поданий президентом законопроект відкриває шлях для виробництва біоетанолу. Таким заводам треба дати можливість нового дихання, створювати робочі місця», — наголосив заступник Міністра розвитку, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Володимир Зеленський переконаний, що треба стимулювати виробництво біоетанолу в Україні для того, аби галузь запрацювала, щоб люди працювали, сплачувались податки та зростала економіка.

Нагадаємо, уряд спільно з депутатами парламенту ініціювали законопроект, який зобов’яже додавати виробників до бензину не менш як 7% маси біопалива. Таким чином планують простимулювати українських аграріїв, які виробляють екологічну продукцію. 

Виконано за допомогою Disqus