В Україні можуть скоротитися посівні площі під пшеницею у 2020 році — ФАО

7 листопада 2019 155 0
В Україні можуть скоротитися посівні площі під пшеницею у 2020 році — ФАО
Kurkul.comВ Україні можуть скоротитися посівні площі під пшеницею у 2020 році — ФАО

Посівна озимих культур у ЄС розпочалася із затримкою через низький вміст вологи в грунті. Про це йдеться у звіті експертів ФАО за листопад.

«Внаслідок посушливих погодних умов посівна в Україні йде повільно, що може призвести до скорочення посівних площ під пшеницею у 2020 р.», — наголошують експерти.

При цьому, у Росії, де склалися сприятливі умови для посівної озимих та збільшився експорт, посівні площі під озимою пшеницею перевищили показники минулого року.

У країнах Південної півкулі, де посівна пшениці врожаю 2020 р. почнеться пізніше, наразі йде посівна фуражних видів зернових.

Так, у Південній Африці — найбільшому виробнику кукурудзи на Африканському континенті — приваблива цінова кон'юнктура на зернових ринках і в цілому сприятливі погодні умови можуть призвести до розширення посівних площ під кукурудзою і, як наслідок, до відновлення обсягів виробництва в 2020 р.

У Південній Америці дефіцит опадів у вересні і жовтні призвів до уповільнення темпів посівної. При цьому площа посівів, як прогнозується, збережеться на високому рівні минулого року, в тому числі в результаті активного експортного попиту.

Нагадаємо, що Kurkul.com проводить опитування серед учасників ринку щодо пропозиції компанії Corteva продавати насіння Pioneer у товарний кредит.

Ми пропонуємо вам розповісти, за яких умов ви згодні будете купувати насіння Pioneer у кредит.

Виконано за допомогою Disqus