Стало відомо, коли у Раді почнеться голосування за земельні законопроекти

13 листопада 2019 415 0
Стало відомо, коли у Раді почнеться голосування за земельні законопроекти
5.uaСтало відомо, коли у Раді почнеться голосування за земельні законопроекти

Старт голосування за всі земельні законопроекти, а їх зареєстровано 11, розпочнеться після 12:00. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Урядовий законопроект №2178 та 10 альтернативних до нього внесено на розгляд до ВРУ.  Серед альтернативних, аграрний комітет визначив як базовий — №2178-10, тож він голосуватиметься другим після урядового.  

За даними AgroPolit.com, на ранковому засіданні фракції «Слуга народу» президент Володимир Зеленський попередньо переконав своїх депутатів дати голоси за базовий законопроект 2178-10. Його аргумент: питання іноземців вирішуватиметься українцями на референдумі, а вже потім отриманий результат у вигляді поправок внесуть до проголосованого у першому читанні документу. До того норма про іноземців із базового №2178-10 буде вилучена, тому вони можуть спокійно натискати на кнопки.

За повідомленням видання, інших союзників для голосування за земельний закон наразі у правлячої партії немає: «Голос» прийняв рішення не голосувати за землю без доступу для іноземців, «Батьківщина» — взагалі проти, ОПЗЖ теж не підтримає.

Наразі у Раді земельна дискусія триває. До депутатів приєднався Володимир Зеленський, голова Офісу Андрій Богдан, і перший помічник Зеленського Сергій Шефір. Намагаються втримати ранкові домовленості перед голосуванням.

Виконано за допомогою Disqus