Соняшник почав дорожчати після рекордного падіння

13 листопада 2019 2611 0
Соняшник почав дорожчати після рекордного падіння
Kurku.comСоняшник почав дорожчати після рекордного падіння

Рекордні врожаї соняшника в Україні та Росії обвалили закупівельні ціни на соняшник до мінімальних рівнів, проте вони поступово відновлюються. Про це повідомляє Latifundist.com з посиалланням на Grain Trade.

Закупівельні ціни на соняшник підвищилися завдяки підтримці ринку соняшникової олії, який росте слідом за підвищенням котирувань пальмової олії, обумовленого скороченням виробництва і активізацією попиту з боку біодизельній галузі.

Згідно з повідомленням, ціни на вітчизняну соняшникову олію зросли до $710-720/т FOB, однак зростання цін на соєву олію в $700/т FOB і пальмову до $630/т FOB дає їм потенціал подальшого підвищення, оскільки зазвичай різниця між соняшниковою та пальмовою олією становить $150-200/т.

«З іншого боку, покупці ще не готові до нових цін. Так, ціни пропозицій української соняшникової олії з поставкою в Індію становлять $770-775/т CIF, тоді як покупці пропонують за нього $740-745/т CIF», — вказали експерти.

В Україні закупівельні ціни на соняшник поступово зростають, хоча їх обмежує зміцнення гривні до 24,5 грн/$. Переробники пропонують за соняшник 9 000-9 800 грн/т з доставкою на завод і 8 500-8 700 грн/т на франко-господарстві.

«Виробники стримують продаж, тому для залучення обсягів переробники підвищують ціни, тим вища маржа переробки дозволяє їм це робити», — підсумували аналітики.

Виконано за допомогою Disqus