В Україні потрібно створити земельний банк — фермер

13 листопада 2019 114 0
В Україні потрібно створити земельний банк — фермер
Kurkul.com

Українські фермери виступають проти відкриття ринку землі та пропонують створити земельний банк. Про це в коментарі Kurkul.com повідомив директор ТОВ «Мрія» Микола Бантов.

«Я пропонував і пропоную: зробіть земельний банк. Якщо хоче бабуся продати землю, хоча бабуся не продасть, вона повинна знати ціну. Повинен бути земельний банк, щоб люди могли прийти туди і дізнатися, яка наразі ціна на землю. Оскільки вона кожен день буде змінюватись та підніметься до свого рівня — €20 тис.», — сказав Микола Бантов.

Також він розповів, що наразі сільське господарство зупинилось у розвитку, ніхто нічого не продає — всі акумулюються.

«Ніхто нічого не купує, завалили продаж ЗЗР, завалили продаж насіння, техніки. Це ж податки! Добрива обвалилися до такого рівня, як вони ніколи не падали, а ніхто не бере добрив ― всі акумулюються. Так на що це треба?», — висловив думку Микола Бантов.

Читати за темою: Відкриття ринку землі в Україні: хронологія подій 

З приводу ринку землі, аграрій розповів, що лише 3% бажають продати землю. Та додав, що дрібні фермери які по 20 років обробляють від 2 до 100 га землі, не можуть її оформити та пропонує уряду дати можливість їм зареєструватись і платити податки. На його думку, ПДВ платять лише дрібні господарства.

Микола Бантов впевнений, що після введення ринку землі, дрібні фермери не матимуть змоги її купити. Та порадив не продавати українські чорноземи.

«Люди добрі, та краще ви за 5-7 років візьміть гроші вперед, але земля буде ваша, ціна $1 тис. це за 5 років оренди землі, а вони сьогодні ціну таку пропонують», — підсумував фермер.

Виконано за допомогою Disqus