В законопроект про ринок землі внесуть правки до другого читання — Сольський

14 листопада 2019 84 0
В законопроект про ринок землі внесуть правки до другого читання — Сольський
Kurkul.com

Законопроект про ринок землі 2178-10 буде істотно змінений до другого читання. Про це повідомив голова аграрного комітету Микола Сольський, інформує «РБК-Україна».

За його словами, в поточному законопроекті про ринок землі є дискусійні норми.

«Основна норма пов'язана з тим, що іноземці не зможуть брати участь у купівлі землі. Тільки за умови затвердження такого рішення на референдумі. Саме ці поправки будуть внесені, і підтримуються значною частиною комітету. А коли ми говоримо про обмеження і по країні, і по областям, і по ОТГ, я прошу звернути увагу, що ці питання будуть ще не раз обговорюватися між першим і другим читанням», — зазначив Микола Сольський.

Згідно з повідомленням, депутат «Слуги народу» Давид Арахамія, в свою чергу, заявив, що гарантує внесення поправок в законопроект про ринок землі.

«Публічно ми готові під стенограму підтвердити це твердження Президента про те, що ми проведемо референдум щодо участі іноземців. Наразі немає технічної можливості це внести в сам закон. Але між першим і другим читанням ми точно це зробимо. Публічно я своїм мандатом можу це гарантувати», — зазначив Давид Арахамія.

Нагадаємо, сьогодні, 13 листопада, у залі Верховної Ради України депутати підтримали у першому читанні законопроект про вільний ринок землі №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

Виконано за допомогою Disqus