На Полтавщині фермер поверне державі понад 123 га с/г земель

17 листопада 2019 3818 0
На Полтавщині фермер поверне державі понад 123 га с/г земель

Миргородська місцева прокуратура намагається повернути у державну власність 6 земельних ділянок загальною площею понад 123 га. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Полтавської області.

Зазначається, що житель селища Гоголеве Шишацького району в 2016 р. створив фермерське господарство, а згодом уклав із Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області 6 договорів оренди земельних ділянок. Розташовані вони в адміністративних межах 3 сільських рад Диканського району. Загальна площа землі — 123,6305 га. При цьому земельні торги не проводилися.

«Вивченням матеріалів Миргородська місцева прокуратура встановила, що вказаний громадянин раніше вже отримував земельні ділянки в оренду для ведення фермерського господарства, а тому використав своє право на подальше їх одержання без проведення аукціону. Тож із метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура звернулася до Господарського суду Полтавської області з позовом про визнання недійсними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, визнання недійсними договорів оренди та повернення земельних ділянок у власність держави», — йдеться у повідомлені.

Згідно ухвали суду позовна заява прийнята до розгляду.

Читати за темою: Відкриття ринку землі в Україні: хронологія подій

Виконано за допомогою Disqus