Землю купуватимуть ті, хто на ній наразі працює — Юрій Косюк

19 листопада 2019 640 0
Землю купуватимуть ті, хто на ній наразі працює — Юрій Косюк
Latifundist.com

Ринок землі в Україні потрібен,  проте не варто сподіватись, що Україна одразу збагатіє на продажі землі. Про це сказав генеральний директор агроіндустріального холдингу «МХП («Миронівський хлібопродукт»)» Юрій Косюк в інтерв’ю на Цензор.нет.

«Не чекайте дива — Україна не стане раптово багатою через ринок землі. Якісь гроші надійдуть, але далеко не відразу, буде добре, якщо за перші два-три роки зайде хоча б $5-6 млрд в економіку, але їх, в основному, не бюджет отримає. Ринок, безумовно, потрібен. Але ми нічого видатного не зробимо — ми просто наздоженемо в цьому плані сусідів, зробимо те, що в Росії, Молдові, Польщі та в усіх інших наших сусідніх країнах зробили 20-30 років тому, і вже пішли далеко вперед», — розповів Юрій Косюк.

Також він додав, що побоювання щодо того, що землю скуплять олігархи та мільярдери — хибні.

«Неправда, ніхто не скупить землю, крім тих, хто зараз на ній вже працює. У світі за гроші і за інвестиції велика конкуренція. І якщо хтось говорить, що все скуплять, то потрібно прийти в великі американські інвестфонди і подивитися, як стоять в черзі компанії, які хочуть презентувати себе цим фондам, щоб вони в них інвестували гроші. Я кредитуюсь на Заході, і повірте — наша земля сама по собі нікому там не цікава», — зазначив Юрій Косюк.

На його думку, українську землю купуватимуть лише тоді, коли західні інвестори побачать зі звітності українських компаній, яка прибутковість інвестицій.

Виконано за допомогою Disqus