Посівні площі під пшеницею можуть бути мінімальними за 7 років — прогноз

27 листопада 2019 199 0
Посівні площі під пшеницею можуть бути мінімальними за 7 років — прогноз
Kurkul.comПосівні площі під пшеницею можуть бути мінімальними за 7 років — прогноз

Низькі ціни та посушливі погодні умови призвели до того, що посіви пшениці в Україні можуть стати мінімальними з 2012 р. і скласти 6,1 млн га. Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на Telegram канал Refinitiv Agriculture.

«За інформацією профільного відомства, станом на 20 листопада 2019 р. озима пшениця в Україні посіяна на 5,9 млн га, що на 5% нижче прогнозів. Урожай пшениці в Україні в 2020 р. очікується наразі на рівні 23,9 млн т, або на 5% нижче, ніж в поточному році», — йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалом, перші прогнози врожаю пшениці в Чорноморському регіоні 2020 р. показують, що Росія і Україна по-різному підійдуть до структури виробництва в новому сезоні. Цьому ж сприяють і різні погодні умови, що склалися в країнах регіону.

«Не зважаючи на низькі рівні цін на пшеницю і сильну конкуренцію на ринку, посіви озимої пшениці в Росії вже стали рекордно великими. Станом на 25 листопада 2019 р. посів озимої пшениці проведено на площі 18,2 млн га, що на 4% більше прогнозів. У 2018 р. озима пшениця була посіяна на 17,6 млн га», — відзначають аналітики.

Крім того, погодні умови в Росії були сприятливими для озимих: більш висока, ніж зазвичай, температура і рівень опадів, близький до норми.

Виконано за допомогою Disqus