Мексика оголосила заборону на використання гліфосату

28 листопада 2019 56 0
Мексика оголосила заборону на використання гліфосату
pixabay.com

Уряд Мексики заявляє, що не допустить ввезення в країну великої партії пестицидів з гліфосатом, посилаючись на те, що ця активна речовина може викликати проблеми зі здоров'ям у людей і негативно вплинути на навколишнє середовище. Повідомляє apnews.com.

Нещодавно департамент охорони навколишнього середовища Мексики відмовив у дозволі на ввезення гліфосату, імовірно для сільськогосподарського використання. Таким чином, Мексика приєдналася до ряду країн, які оголосили заборону на використання гліфосату, активного інгредієнта препарату для боротьби з бур'янами.

«Гліфосат викликає високий ризик для навколишнього середовища, з огляду на ймовірне припущення, що його використання може завдати серйозної шкоди навколишньому середовищу і заподіяти незворотної шкоди здоров'ю», — зазначили в департаменті.

Нагадаємо, каліфорнійський суд присяжних зобов'язав виробника популярних в Україні агрохімікатів виплатити колосальну суму компенсації подружній парі, яка захворіла на рак. Чоловік та жінка переконали присяжних, що їхня недуга спричинена тривалим використанням засобу для боротьби з бур'янами «Раундап», а виробник їх не попередив про такі ризики.

Виконано за допомогою Disqus