Франція заборонить 36 гербіцидів на основі гліфосату

14 грудня 2019 137 0
Франція заборонить 36 гербіцидів на основі гліфосату
apiworld

З кінця 2020 р. французьке агентство з охорони здоров'я і навколишнього середовища (ANSES) запроваджує заборону на використання 36 гербіцидів на основі гліфосату. Рішення ANSES спирається на недостатню кількість даних про безпечність окремих гліфосатвмісних препаратів для здоров'я людини. Повідомляє reuters.com.

У ході досліджень агентство дослідило 69 препаратів на основі гліфосату, доступних у Франції, а також 11 заявок на реєстрацію нових препаратів.

«36 препаратів з загального переліку вилучать з ринку і більше не допустять до використання з кінця 2020 р. через відсутність наукових даних, які дозволили б виключити весь генотоксичний ризик», — інформують в ANSES.

Читати за темою: Мексика оголосила заборону на використання гліфосату

На ці препарати припадає майже три чверті обсягу гліфосатвмісних гербіцидів, які реалізовувались в Франції у 2018 р. Зазначається також, що заявки на реєстрацію чотирьох нових препаратів на основі гліфосату також були відхилені.

«Лише ті препарати, які відповідають критеріям ЄС і не мають адекватних альтернатив, будуть дозволені для продажу у Франції», — відзначили у французькому агентстві з охорони здоров'я і навколишнього середовища (ANSES).

Виконано за допомогою Disqus