Пшениця почала дешевшати після зростання цін

29 листопада 2019 126 0
Пшениця почала дешевшати після зростання цін
Kurkul.comПшениця почала дешевшати після зростання цін

Після різкого зростання цін на озиму пшеницю в Чикаго і Парижі, ринки відновили падіння через відсутність фундаментальних чинників підтримки. Про це повідомляє Latifundist.com з посиалнням на Grain Trade.

«Попит з боку покупців залишається низьким. Тільки Йорданія цього тижня придбала 60 тис. т пшениці з протеїном 11% і постачанням на початку квітня за ціною $239,3/т CFR Акаба, яка на $1,5/т нижче, ніж на попередніх торгах», — йдеться у повідомленні.

В ЄС на тлі активного експортного попиту посилюється дефіцит пропозицій пшениці. На фізичному ринку продажі зменшить національний страйк залізничників проти пенсійної реформи, яка пройде 5 грудня.

«Ринок американської пшениці в середу продовжив спекулятивне падіння. Після поновлення цінами в понеділок місячного максимуму, інвестори проводили продажі і фіксували прибутки. Обіцяні снігопади в районах вирощування твердої озимої пшениці і дощі в районах вирощування озимої м'якої пшениці сприятливо вплинуть на стан посівів», — повідомляють аналітиики.

Березневі пшеничні ф'ючерси в США впали:

  • на $1,56/т до $193,54/т, на м'яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго;
  • на $1,47/т до $160,75/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті;
  • на $1,29/т до $186,84/т на тверду яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

На фізичному ринку посилюється конкуренція, тому ціни на чорноморську і європейську пшеницю залишаються на одному рівні. Продавцям для активізації продажів потрібно опускати ціни. Ринок очікує збільшення пропозицій російської пшениці в лютому-березні і незначного падіння цін

Виконано за допомогою Disqus